Visma Sirius

Ota yhteyttä!
« Takaisin: Blogi

Asumisoikeuslain muutokset näkyvät myös Tampuurin käyttäjille

18.1.2022

Asumisoikeuslain muutokset näkyvät myös Tampuurin käyttäjille

Asumisoikeuslaki muuttui Suomessa 1.1.2022 alkaen. Uuden lain käyttöönotto tapahtuu vaiheittain kahden vuoden kuluessa, joten varsinaiset säännökset eivät astu voimaan ihan heti. Lainmuutoksen taustalla oli tarve asumisoikeusjärjestelmän uudistamiselle, jotta se vastaisi paremmin tämän hetken tarpeita. Muutos tuo mukanaan hyviä ja tarpeellisia uudistuksia asukkaille. Asumisoikeuslain muutokset näkyvät myös Tampuurin käyttäjille.

Uusi laki muuttaa sekä itse asumisoikeusasuntojen hakua että asukasvalintaa koskevia säännöksiä. Siirtymäajan päätyttyä jokaisella hakijalla voi olla vain yksi järjestysnumero, joka on voimassa aina kaksi vuotta kerrallaan koko Suomen alueella. Tähän mennessä haetut järjestysnumerot ovat edelleen voimassa vuoden 2023 loppuun ja niillä voi hakea asuntoa yhä siihen asti.

Uutta on näin ollen se, että hakemusnumero muuttuu määräaikaiseksi eikä se ole enää kuntakohtainen. Samalla hakupalvelu siirtyy syyskuussa 2023 Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralle. Hakunumero haetaan siis Arasta, mutta asukasvalintapäätökset siirtyvät kunnilta asumisoikeusyhteisöille ja päätöksiä valvoo Ara.

Muutoksia on prosessin edetessä tiedossa myös Tampuuriin, jonka kehityksessä tehdään jo yhteistyötä Aran kanssa. Heti alkuun huomioidaan sekä uusien järjestysnumeroiden että vielä voimassa olevien numeroiden määräaikaisuus. Muut määrittelyt tarkentuvat ajan myötä. Tavoitteena on saada ylimenokausi sujumaan kaikille mahdollisimman helposti. Kerromme myöhemmin lisää muutoksista ja kehitystöiden etenemisestä.

Seuraa Visma Tampuurin verkkosivuja ja Eteistä niin kuulet Tampuurin muutoksista ensimmäisenä!

Tampuuri logo
Tampuuri logo