Visma Sirius

Ota yhteyttä!
« Takaisin: Ajankohtaista

Tampuuri uudistuu: käyttökokemus paranee kokonaisvaltaisesti

18.1.2023

Tampuuri uudistuu: käyttökokemus paranee kokonaisvaltaisesti

Tampuurin käytettävyyttä on kehitetty vaiheittain parisen vuotta sitten alkaneen käyttöliittymäuudistuksen yhteydessä. Kyseessä on mittava projekti, sillä päivitettäviä moduuleja on kymmeniä. Uudistusten myötä käyttökokemus paranee vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita.

Visma Real Estaten Customer Solutions Manager Jani Puhakka on ollut Tampuurin uudistuksessa mukana alusta alkaen ja antaa niistä myös tilannepäivityksiä webinaareissa. Puhakan mukaan uudistuksia tarvitaan, jotta Tampuuri olisi selkeämpi, mukavampi ja nykyaikaisempi käyttää.

”Tampuurilla on hyvin pitkä historia – jotkut ovat käyttäneet sitä jopa 15 vuotta”, Puhakka kertoo.
”Tampuuria on kehitetty ja päivitetty koko ajan aktiivisesti, mutta jossain vaiheessa aika alkaa näkyä. Kyse ei ole vain käyttöliittymän päivittämisestä, vaan oikeastaan koko käyttökokemuksen uudistamisesta.”

 

Tampuurin uudistuessa vanhaa ja uutta käyttöliittymää voi käyttää rinnakkain. Käyttäjille näkyy järjestelmään kirjautuessa linkki, joka ohjaa kokeilemaan uutta käyttöliittymää ja sieltä pääsee myös palaamaan takaisin vanhaan näkymään. Vanhoista moduuleista siirtyy uudelle puolelle pääsääntöisesti kaikki, mitä sieltä löytyy.

”Työlistalle on valittu olemassa olevista moduuleista aluksi käytetyimmät. Ne, mitä hyödynnetään vähemmän, on jätetty loppupuolelle. Aikajana on hahmoteltu niin, että kaikki moduulit ovat siellä kyllä mukana, mutta järjestystä katsotaan aina uusiksi sen mukaan, mitä tarpeita nousee”, Puhakka selventää.

 

Tampuurin moduulit ovat erilaisia kokonaisuuksia, kuten esimerkiksi kiinteistö- ja vuokrasopimusrekisteri. Osa niistä liittyy talouspuoleen, osa vuokraukseen ja jotkut puolestaan teknisiin asioihin.

Osa toteutetuista muutoksista näkyy käyttäjille jo esimerkiksi valikkorakenteen uudistuksena ja parempana käytettävyytenä mobiilissa. Kaikkia Tampuurin toimintoja ei tehdä yhteensopivaksi mobiilikäyttöön, vaan ensin selvitetään tarkasti, mitä toimintoja asiakkaat jatkossa käyttävät mobiilin kautta.
Lisäksi uudesta käyttöliittymästä löytyvät jo esimerkiksi graafisen raportoinnin ja huoneistotietojärjestelmän moduulit. Nyt työn alla ovat muun muassa Tampuuriin kirjautuminen ja allekirjoituspalvelu. Seuraavaksi on tulossa osapuolikorttien osio.

”Yleisesti tärkeitä teknisiä vaatimuksia, joita nyt huomioidaan, ovat muun muassa sivujen responsiivisuus ja lyhyt vasteaika, koska Tampuurin käytön pitää olla mahdollisimman nopeaa. Isojen datamassojen pyörittely on tietysti eri asia, mutta päivittäisten toimintojen pitää ehdottomasti sujua nopeasti”, Puhakka toteaa.

 

Asiakkaat mukana kehitystyössä

Tampuuriin kirjautuu päivittäin jopa 10 000 käyttäjää. Jotta käyttöliittymään tehtävät uudistukset palvelisivat käyttäjiä aidosti, on asiakkaat otettu kehitysprojektiin mukaan sekä haastattelujen että tutkimusten muodossa.

”Olemme esitelleet kutakin moduulia aina useille eri käyttäjille, kirjanneet ylös heidän havaintojaan ja kehittäneet sitten moduuleja palautteen perusteella.”, Puhakka kertoo.

Puhakka korostaa, että vaikka tavoitteena on saada moduuleita päivitettyä vuoden 2023 aikana, kyse on kuitenkin jatkuvasta uudistuksesta. Kaikkien toimintojen päivittäminen vie useamman vuoden.

”Tavoitteena on tehdä Tampuurin käytöstä mahdollisimman miellyttävää, helppoa ja sujuvaa. Haluamme, että järjestelmä on myös helppo oppia, eikä kukaan joudu kirjoittamaan toimintoja erikseen ylös muistiin. Tärkeää on myös visuaalisuus – miltä sivut näyttävät, miten luettavat ne ovat ja että kaikki näyttää kivalta ja nykyaikaiselta”, Puhakka kiteyttää.

Lisätietoa siitä, missä Tampuurin uudistuksissa parhaillaan mennään, saa parhaiten Visma Real Estaten järjestämistä webinaareista. Webinaareista tiedotetaan niin Tampuurin uutiskirjeessä kuin verkkosivuilla: https://www.tampuuri.fi/visma-real-estate/webinaarit/

 

Tampuurin käyttöliittymäuudistuksen aikajana

Valmiit moduulit:

 • Graafinen raportointi
 • Huoneistotietojärjestelmä (HTJ)
 • Tehtävät
 • Verkkokauppa
 • Tampuuri allekirjoituspalvelu (Powered by Visma Sign)

Nyt työn alla:

 • Tampuuri kirjautuminen
 • Varauspalvelu
 • Valikkorakenne
 • Työjonojen yhdistäminen

Seuraavaksi:

 • Osapuolikortti
 • Kohderekisteri
 • Ilmoitushallinta

 

Lue lisää Tampuurin uudesta käyttöliittymästä tästä!

Testejä, kyselyjä ja haastatteluja: Tampuurin käyttäjien tarpeita selvitetään monin tavoin

Tampuuri logo
Tampuuri logo