Visma Real Estate

Ota yhteyttä!
« Takaisin: Blogi

Tampuurin Mittarilukemapalvelulla vedenkulutuksen seuranta onnistuu etänä

7.3.2022

Tampuurin Mittarilukemapalvelulla vedenkulutuksen seuranta onnistuu etänä

Taloyhtiöitä on viime vuosina ohjattu vedenkulutuksen tarkempaan seurantaan EU:n energiatehokkuusdirektiivillä ja siihen liittyvillä kansallisilla lakiuudistuksilla. Muutosten myötä uudisrakennuksissa ja olemassa olevissa rakennuksissa laskutuksen pitää tätä nykyä perustua mittaukseen ja todelliseen kulutukseen.

Visma Tampuuri on lanseerannut käyttäjilleen veden huoneistokohtaista laskutusta varten Mittarilukemapalvelun, joka mahdollistaa mittarilukemien etäluennan sekä laskutuksen suoraan Tampuurin kautta. Palvelu toimii avoimilla API-rajapinnoilla, joiden kautta Tampuuri vastaanottaa dataa etäluettavista mittareista. Tampuuri tukee kaikkien suurimpien mittaritoimittajien mittareita.

Mittarilukemapalvelu auttaa niin kiinteistönomistajia kuin asukkaitakin

Etäluenta keventää kiinteistönomistajien työtä monella tapaa. Mittarit luetaan esimerkiksi aina asukasvaihdosten yhteydessä. Poismuuttoprosessi helpottuu, kun lukemat saadaan etäluennalla suoraan Tampuuriin. Huoneistotarkastajan ei siis tarvitse enää toimittaa mittarilukemia erikseen, vaan lukemat saadaan reaaliaikaisesti joka päivältä, jolloin laskutus menee automaattisesti oikein.

Toinen iso ja asukkaallekin hyvä muutos on se, että etäluennalla päästään eroon tasauslaskutuksista. Kun käytettävissä on ajantasaiset huoneistojen lukemat, voidaan vedenkäyttö laskuttaa kulutusperusteisesti ja aiempaa useammin. Tällöin suuri tasausluku ei pääse yllättämään asukasta. Puolen vuoden välein tapahtuvien tasauslaskutusten sijaan asukas voi siis reagoida kulutusmuutoksiin ajoissa ja säästää samalla.

Mikäli taloyhtiössä käytetään sähköisiä palveluita, mittarilukemat saa lisäksi näkyville asukassivujen huoneistokohtaisiin kulutusseurannan graafeihin. Tämä on hyvä uutinen sekä asukkaalle että isännöitsijälle: puhelin soi vähemmän ja sähköpostia tulee harvemmin, kun asiakkaat pääsevät tarvitsemiinsa tietoihin itse, eikä niitä tarvitse erikseen kysellä.

Kevyempi laskutusprosessi, automatisoidut hälytykset

Työaikaa säästyy huomattavasti käyttämällä postituspalvelua. Postituspalvelu hoitaa laskujen lähetyksen helposti ja nopeasti. Välistä jää siis monta aihetta, jotka veivät ennen vanhaan paljon aikaa: Mittarilukemia ei tarvitse enää arvailla paperivihkojen käsintehdyistä merkinnöistä, syöttää ohjelmiin erikseen, tulostaa, tai viedä postiin, vaan kaikki sujuu automatisoidusti suoraan Tampuurista.

Etämittareihin liittyy sekin hyöty, että ne mahdollistavat hälytysten automatisoinnin. Mittarit lähettävät määrävälein eteenpäin tietoa, mikä tarkoittaa, että vuotavat laitteet saadaan nopeasti kiinni. Vuotava vessa on monesti vaikea havaita itse, joten automatisoinnit tuovat tähän merkittävän ratkaisun.

Toistaiseksi useimmissa taloyhtiöissä toimitaan vielä paperilomakkeilla ja erilaisilla siirtotiedostoilla. Jatkossa todennäköisesti kaikki mittarit ovat etäluettavia, eikä paikan päällä mitattavia mittareita enää edes asenneta.

Lue lisää Tampuurin Mittarilukemapalvelusta >

Tampuuri logo
Tampuuri logo