Tampuurin matka majakoilla jatkuu – tutustumme Kylmäpihlajan majakkaan

Kylmäpihlaja, Rauman saariston uloin luoto, kohoaa ylväänä Raumanmeren aalloista. Tämä historiallinen luoto sijaitsee noin 10 km mantereelta ja tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän luontoa ja historiaa.

Kylmäpihlajassa sijaitsee majakka ja luotsiasema, jotka rakennettiin vuonna 1953 vastaamaan alueen kasvavaan meriliikenteeseen ja se on enemmän kuin vain maamerkki – se on tekninen mestariteos ja historian helmi. Majakka, joka kohoaa ylväänä Raumanmeren aalloista, on palvellut vuosikymmenten ajan merenkulkijoita luotettavana oppaana ja symbolina.

Tämä jykevä nelikulmainen majakkatorni kohoaa 31 metrin korkeuteen perustastaan ja 36 metriin merenpinnasta nähden. Se koostuu peräti 12 kerroksesta ja tarjoaa vaikuttavat 104 porrasaskelmaa matkalla huipulle. Alun perin majakan valo kantoi yli 45 kilometrin päähän, mikä oli hämmästyttävä saavutus tuohon aikaan. Nykyisin majakan valon kantama on pienempi, 17 meripeninkulmaa eli noin 31 kilometriä.

Kylmäpihlajan saari itsessään on kasvanut merestä vuoden 1200 tienoilla ajanlaskun jälkeen, ja se kohoaa nyt neljän ja puolen metrin korkeuteen. Luodon maisemaa hallitsee graniitin juonittama kiillegneissi, joka näkyy erityisen vaikuttavasti saaren merenpuoleisella alueella. Saaren lounaisosassa huuhtoutuvat mustavalkoiset amfiboliittikalliot ovat vaikuttavia.

Kylmäpihlaja on ollut paikka, jossa vuodenaikojen vaihtelut ovat voimakkaita ja erilaisia. Talvella saari kietoutuu jäisen hiljaisuuden verhoon, keväällä linnut palaavat äänineen, kesällä aurinko paistaa ja syksyllä myrskyt pauhaavat. Saaren historia on rikas, ja se on palvellut meriliikennettä ja saariston asukkaita vuosikymmenten ajan.

Kylmäpihlaja on paikka, jossa historia herää eloon, ja sen tarinat rikastuttavat vierailijoiden kokemusta. Kylmäpihlaja-julkaisumme tuo tämän ainutlaatuisen saaren lähemmäs kiinteistöalan ammattilaisia. Se tarjoaa uusia, innovatiivisia ratkaisuja, jotka tehostavat kiinteistönhallintaa ja auttavat asiakkaitamme saavuttamaan parempia tuloksia.

 

Tampuurin Kylmäpihlaja-julkaisu on osa suurempaa tarinaa, jossa jokainen julkaisu edustaa omaa majakkaansa. Tampuurin majakkamatka kulkee ympäri Suomen rannikkoa, ja jokaisella majakalla on oma ainutlaatuinen tarinansa, joka yhdistyy Tampuuriin. Kylmäpihlaja-julkaisu tuo mukanaan uusia toiminnallisuuksia, joilla helpotetaan kiinteistönhallinnan arkea ja tehostetaan asiakastyötä.

 

Webinaaritallenne: Kylmäpihlaja-julkaisuwebinaari

Järjestimme 16.11.2023 klo 9.00 – 9.30 webinaarin, jossa kävimme läpi Kylmäpihlaja-julkaisun tärkeimmät uudet ominaisuudet ja päivitykset Tampuurissa. Lisäksi webinaarissa kuulet myös viimeisimmät kumppanikuulumiset.

 

Katso webinaarin tallenne: 

Kylmäpihlaja 2023 julkaisuwebinaari (16.11.2023)

.

Tutustu esitysmateriaaliin