Visma Sirius

Ota yhteyttä!
« Takaisin: Blogi

Avoin ja rohkaiseva kulttuuri ruokkii yhdenvertaisuutta Visma Real Estatella

17.3.2022

Avoin ja rohkaiseva kulttuuri ruokkii yhdenvertaisuutta Visma Real Estatella

Visma Real Estatella yhdenvertaisuus tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, että jokaista kohdellaan samalla tavalla. Harjoittelijasta esihenkilöksi vain muutamassa kuukaudessa edenneellä team managerina toimivalla Maija Innilä-Kaipiolla on tästä omakohtaista kokemusta.

Pitkän linjan henkilöstöhallinnon alan ammattilainen päätti hakea uralleen uutta suuntaa Aalto Yliopiston projektijohdon jatkokoulutusohjelmasta. Harjoittelupaikaksi valikoitunut täysin uusi toimiala jännitti Maijaa, mutta lopulta ratkaisu osoittautui erinomaiseksi.

“Olen työskennellyt projektipäällikkönä pitkään, mutta ennalta minulla ei ollut mitään kokemusta kiinteistöalasta. Etukäteen hieman pelotti, vaikka lopulta olin aivan liekeissä kaiken uuden äärellä. On mahtavaa haastaa itseään ja oppia uusia taitoja vielä tässäkin vaiheessa uraa”, Maija Innilä-Kaipio kertoo kokemuksestaan.

Oman tiimin ja esihenkilön tuella on ollut Maijan kokemukseen suuri vaikutus. Jos alkuun jännitti, voiko alaa ennalta tuntematon tulokas tiimin kunnioitusta ansaitakaan, hälvenivät huolet lopulta pikavauhtia.

“Ilman tiimin ja todella ihanan esihenkilön apua en olisi pärjännyt. Oli mahtava huomata, että minua ja kehitysideoitani todella kuunnellaan ja he halusivat lähteä kanssani yhdessä luomaan omaa tapaamme toimia”, Maija muistelee.

 

Ammattitaito ja asenne ratkaisevat

Maija kokee, että Visma Real Estatella ammattitaidon ohella asennetta arvostetaan erityisen korkealle. Tämän asenteen voisikin sanoa koostuvan avoimuudesta, yhdessä tekemisestä ja Visman arvoihin sitoutumisesta – näihin kuuluvat muun muassa yhteisöllisyyden ja monimuotoisuuden tukeminen.

“Meillä ei iällä, sukupuolella tai taustalla ole väliä, kunhan tarvittava ammattitaito löytyy. Jokainen on omanlaisensa ihminen ja tiimissä erilaiset yksilöt ovat rikkaus, joka monipuolistaa yhteistä ajattelua. Jos kaikki olisi kovin samanlaisia keskenään, olisi monet hyväksi havaitut lähestymistavat jääneet havaitsematta”, Maija kertoo.

Esihenkilöryhmään kuuluva Maija on ollut myös tyytyväinen sisäiseen koulutukseen ja sen suomiin mahdollisuuksiin ylläpitää yhdenvertaisuutta. Vaikka asiantuntijatyötä voi toteuttaa vapaasti itsensä näköisesti, on esimerkiksi hallinnollisia käytäntöjä yhtenäistetty, jotta tiimit olisivat myös keskenään tasa-arvoisia.

“Meillä on olemassa tietyt raamit ja yhdessä sovitut käytännöt, jotka helpottavat omaa työtäni hurjasti. Kun jokainen esihenkilö toimii samalla tavalla, ei tiimien välille synny epätasa-arvoisuuden kokemuksia. Jos esimerkiksi poissaolojen ilmoittamisesta ja sille sopivista kanavista olisi kovin erilaisia käytäntöjä, olisivat työntekijät heti keskenään eriarvoisessa asemassa”, Maija selventää.

Vahva yhdenvertaisuuden kokemus onkin merkittävässä roolissa onnistuneessa työntekijäkokemuksessa. Myös Maijan tiimissä tyytyväisyys on ollut pitkään huippuluokkaa. Sen saavuttamiseksi hän pitää huolen, että jokainen tiimiläinen tulee kohdatuksi yksilönä.

“Motivaatio syntyy siitä, kun omat tavoitteet ja reitti niiden saavuttamiseksi ovat tiedossa. Yritän löytää ihmisestä sen piirteen, jonka kautta voin kannustaa ja innostaa tekemiseen. Avoin ja rohkaiseva kulttuuri ruokkii yhdenvertaisuutta, joka puolestaan lisää työntekijöiden hyvinvointia”, Maija summaa.

 

Haluaisitko työskennellä Visma Real Estatella? Vaikka meillä ei olisi juuri nyt avoimia työpaikkoja, voit aina lähettää meille avoimen hakemuksen > 

Tampuuri logo
Tampuuri logo