Visma Sirius

Ota yhteyttä!
« Takaisin: Blogi

Sähköiset asukasvalinnan työkalut heittävät rutiinitehtävät romukoppaan

9.11.2021

Sähköiset asukasvalinnan työkalut heittävät rutiinitehtävät romukoppaan

Asunnon vuokraaminen on työlästä niin vuokralaiselle kuin vuokranantajallekin ja siihen liittyy monia vaiheita. Tämän päivän teknologialla asumisen elinkaaren hallintaa voidaan kuitenkin helpottaa niin, että kokemus on mahdollisimman vaivaton kaikille osapuolille.

Vuokratalojen kohdalla ensimmäinen kontakti tulee asunnosta tai talosta kiinnostuneelta hakijalta, joka tekee hakemuksen asuntoilmoituksen kautta. Samalla mahdollinen tulevaisuuden vuokralainen voi kertoa tarkemmin omista asumisen tarpeistaan, jos juuri kyseisen asunnon kohdalla ei onni potkaisekaan.

“Kun vuokranantajalla on käytössään Tampuuri, järjestelmä luo uudelle hakijalle henkilötietokortin, johon liitetään kaikki hakijan itsestään täyttämät tiedot. Näin jokaista asunnosta kiinnostunutta ei tarvitse kirjata erikseen järjestelmään käsityönä”, kertoo Visma Tampuurin tuotepäällikkö Päivi Karhu.

Lisäksi Tampuuri osaa luoda automaattisesti ehdokaslistoja hakukriteerien pohjalta, jolloin vapautuvia asuntoja on helppo tarjota juuri oikeille hakijoille. Mikäli asuntoa hakevan tarpeet muuttuvat hakuprosessin aikana, uudet tiedot vaikkapa toivotusta huoneluvusta on helppo päivittää netin kautta.

“Tämänkaltainen automatisointi helpottaa todella paljon vuokranantajan työtä, eikä hakijankaan tarvitse jonottaa asiakaspalveluun, jos oma tilanne muuttuu. Listojen kasaamista ja hallinnointia ei kannata tehdä manuaalisesti, sillä teknologian avulla homman voi hoitaa vaivatta napin painalluksella”, Karhu jatkaa.

Kun sopiva asunto kohtaa vuokralaisen, voidaan sopimus allekirjoittaa sähköisesti ilman, että kenenkään on asioitava konttorilla ennalta sovittuna aikana. Tämä tuo joustoa arkeen.

Asumisen elinkaaren sähköinen hallinta helpottaa hektistä työtä

Vuokra-asumiseen kuuluu paljon muutakin kuin asukasvalintaan liittyvät tehtävät. Tällöin tarvelistalla on työkalu, joka taipuu koko asumisen elinkaaren hallintaan. Oikealla sovelluksella on mahdollista huolehtia esimerkiksi vuokravakuudesta tai hakea maksusitoumuksia suoraan Kelalta ilman, että vuokralaisen on oltava asioinnin välikätenä.

“Tampuurin rajapinta mahdollistaa liikenteen muiden työkalujen kanssa, ja yhtenä esimerkkinä tästä on integraatiomme Kelan kanssa. Kela voi saada asukastiedot suoraan rajapinnan kautta, jolloin välikäsiä tai viestinviejiä ei erikseen tarvita. Asukas toki tekee edelleen hakemuksen, mutta oleelliset tiedot saa täysin automaattisesti vuokranantajalta, mikäli palvelun on ottanut käyttöön”, Karhu kertoo.

Sovellusautomatiikka helpottaa arkea myös silloin, kun on aika siirtyä eteenpäin ja irtisanoa vuokrasopimus.

“On aika lailla tätä päivää, että vuokralainen hoitaa asioinnin ensisijaisesti verkossa, juuri silloin kun se itselle sopii. Kun vuokrasopimus on portaalin kautta irtisanottu, päivittyy siitä tieto heti vuokranantajan puolelle, jolloin vapautuvaan asuntoon voidaan lähteä etsimään sopivaa vuokralaista mitä pikimmiten”, Karhu jatkaa.

Vuokralaisen puolelta irtisanomisaika on yleensä yksi kuukausi, jolloin asukasvalintaan ei välttämättä jää paljon aikaa. Hektisessä työssä rutiinien automatisointi onkin kiistaton etu, joka kannattaa hyödyntää.

“Tampuurista automaattisesti reskontraan siirtyvä vuokrasopimus voi tuntua pieneltä asialta. Koska sopimuksia liikkuu kuukausittain lukuisia, oppii arvostamaan automaation tuomaa sujuvuutta. Eniten meiltä kysellään asukasvalinnan perään, sen on todettu säästävän valtavasti aikaa. Onneksi teknologian avulla säästyviä työtunteja voi kanavoida merkityksellisempiin tehtäviin”, Karhu sanoo.

Kaipaatko tehoa asukasvalintaan? Lue lisää Tampuurin ominaisuuksista!

Tampuuri logo
Tampuuri logo