Visma Sirius

Ota yhteyttä!
« Takaisin: Blogi

Kiinteistöalan taloushallinto saa vauhtia automaatiosta

19.5.2021

Kiinteistöalan taloushallinto saa vauhtia automaatiosta

Isännöitsijöillä, vuokrataloilla, säätiöillä ja toimitiloja välittävillä yrityksillä on jokaisella omat kommervenkkinsä, jotka poikkeavat liiketalouden peruskirjanpitotarpeista. Modernit työkalut auttavat taklaamaan jokaisen omat erityistarpeet.

Yhdessä yrityksessä saattaa olla yksi kirjanpitäjä, jonka tehtävänä on huolehtia, että oman työnantajan asiat pysyvät järjestyksessä. Isännöintitoimistossa kirjanpitäjällä saattaa kuitenkin olla kymmeniä taloyhtiöitä hallittavanaan, jolloin työhön tulee paljon rutiininomaista toistoa.

“Yksittäisen taloyhtiön kirjanpito on sellaisenaan suhteellisen suoraviivaista. Jos työn alla on kymmenien taloyhtiöiden kirjapito, perustoimista syntyy paljon toistuvaa manuaalista työtä. Moderneilla taloushallinnon työkaluilla voidaan automatisoida rutiinitehtävät ja massakäsitellä useita samanlaisia tapahtumia tehokkaasti”, kertoo Visma Tampuurin tuotepäällikkö Timo Leino.

Kun kirjanpitäjä voi tehdä kaikki maksatukset kerta-ajona yksittäisen kliksuttelun sijaan, häneltä säästyy aikaa merkityksellisempiin tehtäviin. Tiliotteiden ja saapuvien ostolaskujen kirjauksen automatiikka poistaa työlistalta kokonaan sellaisia tehtäviä, jotka automaatio osaa toteuttaa itsenäisesti. Parasta on, että ihmisen arkea helpottava teknologia on jo täällä – se pitää vain ottaa käyttöön.

Kiinteistöala toivoo helppokäyttöisyyttä, ketteryyttä ja hyviä raportointimahdollisuuksia

Oman työn rutiinien helpottamista toivotaan alalla kuin alalla, mutta kiinteistöalan tarpeisiin suunnitellut työkalut helpottavat arkea myös automatiikan ulkopuolella. Helppokäyttöisyyttä ja selkeää navigointia edellytetään yhä enemmän, sillä taloushallinnon ohjelmistoja käyttävät monet muutkin kuin alan ammattilaiset.

“Taloyhtiöissä isännöitsijän, kirjanpidon ja ostoreskontran lisäksi muita käyttäjiä ovat hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet. He tarvitsevat selkeyttä käytettävyyteen. On myös tarpeellista arvioida sitä, minkälaisiin raportteihin ja ostolaskuihin kukin tarvitsee pääsyä. Joskus pelkkä kuukausiraportti riittää, eikä varsinaisia tunnuksia koko järjestelmään tarvita,” Leino kertoo.

Yhtä ainoaa tapaa hyödyntää taloushallinnon järjestelmää ei välttämättä ole, sillä tarpeet vaihtelevat yhtiöittäin. Lisäksi kiinteistöalalla on myös muita toimijoita, joiden tarpeet eroavat oleellisesti asunto-osakeyhtiöistä. Tärkeää onkin, että valittu työkalu tukee juuri omaa käyttöä.

“Säätiöille ja erilaisille toimitiloja välittäville yrityksille isännöitsijälle hyödyllinen massakäsittelyominaisuus ei ole niin oleellinen, vaan sisäinen laskenta nousee suurempaan rooliin. Laajat mahdollisuudet menojen ja tulojen kirjaamiseen kustannuspaikoittain tai esimerkiksi eri projektien kesken nousee tärkeäksi,” Leino sanoo.

Tekemistä ihmisellekin siis vielä riittää. Teknologian myötä kirjanpitäjän rooli kehittyy yksitoikkoisten paperiasioiden pyörittelystä kohti laajempaa kontrollointia. Mutta minkä verran Suomessa oikein osataan hyödyntää nykyaikaisia taloushallinnon työkaluja?

“Automatiikan tuomia etuja kysytään paljon ja nykyiset ohjelmistot sitä tarjoavat. Meillä on joitain asiakkaita, jotka ovat siirtyneet paperisesta kirjanpidosta täysin sähköiseen maailmaan. Se on tuonut heille merkittävän tuottavuus- ja tehokkuusloikan. Hyvällä mallilla olemme kokonaisuudessaan,” Leino jatkaa.

Tampuuri Taloushallinto on ainoa kiinteistöalan tarpeisiin suunniteltu taloushallinnon järjestelmä, jonka toiminnallisuudet ovat rakennettu tukemaan niin isännöitsijän kuin asuntoja tai toimitiloja vuokraavan tahon arkea – ilman turhia ominaisuuksia.

Kaipaatko tehoa taloushallintaan? Lue lisää Tampuurista!

Verkkokoulutus 28.5. klo 9: Myyntireskontra Tampuuri Taloushallinnossa. Ilmoittaudu mukaan!

 
Tampuuri logo
Tampuuri logo