Visma Sirius

Ota yhteyttä!
« Takaisin: Blogi

Tampuuri Verkkokauppa isännöinnin asiakirjoille: käyttövalmis tunnissa

13.4.2021

Tampuuri Verkkokauppa isännöinnin asiakirjoille: käyttövalmis tunnissa

Asuntokauppa on käynyt vilkkaana viime aikoina. Tilastokeskuksen mukaan* koko Suomessa myytiin kiinteistönvälittäjien kautta vanhoja osakeasuntoja tammikuussa 2021 seitsemän prosenttia enemmän ja joulukuussa 2020 jopa kolmannes enemmän kuin vuotta aiemmin. Kuumana käyvä asuntokauppa tarkoittaa kiireitä myös isännöintiyrityksille, sillä asuntoa myytäessä tarvitaan aina ajantasainen isännöitsijäntodistus. 

Isännöitsijän työtä helpottaa, jos käytössä on moderni ohjelmisto, jossa kaikki isännöitsijäntodistuksessa tarvittavat tiedot ovat ajan tasalla ja valmiina.

“Isännöitsijäntodistus liitteineen on sinänsä helppo koostaa Tampuurissa. Asiakirjassa tarvittavat tiedot haetaan automaattisesti Tampuurin eri moduuleista, kuten osakerekisteristä, pitkän tähtäimen suunnitelmasta ja kohdetiedoista. Isännöitsijän täytyy vain valita, koostetaanko todistuksesta suppea vai laaja versio eli mitä kaikkia liitteitä halutaan mukaan.”, Tampuurin tuotepäällikkö Tero Topra kertoo.

Vaikka varsinainen asiakirja syntyisi vaivatta, koko toimitusprosessiin saattaa silti mennä runsaasti isännöitsijän aikaa.

“Usein vähälle huomiolle jäänyt, mutta erittäin työllistävä vaihe todistuksen toimitusta on laskuttaminen ja maksuvalvonta, joka vaatii ajoittain maksumuistutuksia ja saattaa venyä perintään asti. Isännöitsijäntodistuksen tilaa tyypillisesti kiinteistönvälittäjä, joka saa palkkionsa vasta, kun osakehuoneisto on myyty. Tällöin myös isännöitsijä saa usein odottaa omien laskujensa maksua toteutuneisiin asuntokauppoihin asti. Isännöintiyritykselle kyse on siis suhteellisen pienestä summasta, jonka kotiuttaminen vaatii joskus paljonkin työtä.”, Topra kuvaa prosessia.

Visma Tampuurilla isännöitsijöiden työsarkaa haluttiin helpottaa. Tilausprosessin suoraviivaistamiseksi kehitettiin uusi tuote: Tampuuri Verkkokauppa.

Tampuuri Verkkokauppa: asiakirjojen myynti ja laskutus yhdessä paketissa

Tampuuri Verkkokaupan avulla isännöintiyritys voi perustaa oman verkkokaupan yrityksen verkkosivuille ja laittaa sinne myyntiin haluamansa palvelut. Tampuuri Verkkokauppa on suunniteltu erityisesti isännöitsijätodistusten sekä muiden asiakirjojen myyntiin, mutta palvelu taipuu ongelmitta myös muiden tuotteiden sekä palveluiden myymiseen.

“Tampuuri Verkkokauppa tuo selkeää helpotusta isännöitsijän työhön, kun tuote sekä myydään että laskutetaan samalla kertaa. Verkkokauppaa perustettaessa täytyy vain määrittää, mitkä tuotteet ovat asiakkaan ostettavissa ja millä toimitustavoilla ne voidaan lähettää perille. Toimitusmaksujen asettamisella tilaajaa voidaan ohjata käyttämään isännöitsijätoimiston haluamia toimituskanavia.”, Topra vinkkaa.

“Kun tilaaja on valinnut, minkä asiakirjan tai palvelun hän haluaa ostaa, hänet ohjataan saman tien maksamaan tuote Visma Pay:n välityksellä. Näin voidaan varmistaa, että tilatut tuotteet on jo maksettu siinä vaiheessa, kun ne toimitetaan, eikä isännöintiyrityksen tarvitse enää erikseen huolehtia laskutuksesta tai perinnästä.”, Topra kertoo.

Etuina helppo käyttöönotto ja selkeä hinnoittelu

Tampuuri Verkkokaupan kehityksessä on panostettu helppouteen ja selkeyteen. Palvelun voi ottaa itse käyttöön, jolloin Tampuuri Verkkokaupan perustaminen omille verkkosivuille ei myöskään maksa mitään. Veloitukset siis muodostuvat ainoastaan palvelun käytön mukaan.

“Verkkokauppaa perustettaessa isännöintiyrityksellä tulee olla verkkosivu, jonne kauppa linkitetään sekä Visma Pay -tili, jonne palvelussa tehtyjen ostojen maksut tilitetään. Tampuuri Verkkokauppa hyödyntää Tampuurista jo entuudestaan löytyvää kohderekisteriä, joten kohteiden lisääminen verkkokauppaan käy todella kätevästi”, Topra kertoo.

Palvelun voi ottaa itsenäisesti käyttöön silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Käyttöönoton tueksi löytyy lyhyt ohjevideo. Lisätietoa löytyy myös huhtikuussa 2021 pidetyn webinaarin tallenteelta ja Tampuuri Eteisen ratkaisuartikkeleista.

“Uskallan luvata, että käyttöönotto onnistuu ilman korkean tason it-taitoja tunnissa, kunhan Visma Pay -tunnukset ovat valmiina olemassa. Toki Tampuurituki auttaa, jos käyttöönoton aikana herää kysymyksiä”, Topra lupaa. 

 

*Lähde: Tilastokeskus: Asuntokaupan tahti jatkui hyvänä tammikuussa. Julkaistu 26.1.2021

 
Tampuuri logo
Tampuuri logo