Visma Sirius

Ota yhteyttä!
« Takaisin: Blogi

Onko kiinteistösi leikki- ja liikuntapaikka turvallinen?

29.4.2021

Onko kiinteistösi leikki- ja liikuntapaikka turvallinen?

Pitkä talvi on vihdoin päättynyt ja kevätaurinko lämmittää ulkona. Tämä saa perheen pienimmät katsomaan ikkunasta pihan leikkipaikan suuntaan. “Äiti, voinko mennä pihalle leikkimään?” Kysyy äidiltään pikku Timo. Timo juoksee rapusta leikkialueelle ja alkaa katseellaan arvioimaan mihin leikkivälineeseen menisi ensimmäisenä. Pihalla tuntui olevan enemmän välineitä, kuin viime kesänä. On parikeinut, jousimopo, hiekkalaatikko sekä, Timon suosikki, kiipeilyteline. Miettimiseen ei mene kauan,Timo suuntaa kiipeilytelineeseen. 

Useimpien asuinkiinteistöjen pihoilla on etenkin perheellisten asumisviihtyvyyttä parantava leikkialue. Leikkivälineet rakennetaan kestämään vuosia suomalaista ilmastoa, mutta talvemme on tästä huolimatta säälimätön ja kovat pakkaset sekä painava lumi saattavat vaurioittaa leikkipaikan välineistöä. Lisäksi valitettavaa ilkivaltaa esiintyy paikoitellen.

Timo kiipeää vanhasta muistista kiipeilytelineen korkeimpaan torniin, mutta katseen jo arvioidessa edessä siintävän liukumäen hurjuutta Timolta jää huomaamatta katosta repsottava lauta. Lauta osuu keskelle kasvoja kohti juossutta Timoa ja hän kaatuu kiipeilytelineen lattialle makaamaan. Ylös noustuaan Timo juoksee kiireesti kotiin. Läheisen lastenlääkärikeskuksen odotustilassa Timon äiti tekee vakuutusyhtiölle vahinkoilmoituksen tapahtuneesta. Seuraavalla viikolla vakuutusyhtiön edustaja lähestyy sähköpostitse kiinteistön omistavaa vuokrataloyhtiötä ja viesti ohjataan kiinteistöpäällikölle selvitettäväksi.

Kiinteistöjen leikki- ja liikuntapaikkojen turvallisuus on kiinteistönomistajan vastuulla. Mahdollisen vahingon sattuessa sen on kyettävä todistamaan, että kaikki tarvittava on tehty turvallisen leikki- ja liikuntakokemuksen edistämiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että leikkialueiden turvallisuus tulee tarkastaa säännöllisesti koulutuksen saaneen henkilön toimesta ja tästä tarkastuksesta on oltava esittää asiaan kuuluva tarkastusraportti.

Kiinteistöpäällikkö on harmissaan pikku Timon puolesta ja hän toivoo, ettei mitään pahempaa olisi käynyt. Vakuutusyhtiön pyytämän leikkialueen turvallisuustarkastuksen raportin hän kuitenkin löytää Tampuuri-järjestelmästään ja ei aikaakaan, kun siitä on kopio toimitettu vakuutusyhtiölle. Kiinteistökatselmuksella käy ilmi, että muutama viikko aikaisemmin tehdyllä turvallisuuskartoituksella kiipeilytelineen katto on ollut kunnossa ja tästä on todisteeksi myös raportilla kuva. Katosta kuitenkin repsottaa lauta, johon pikku Timo oli tehnyt lähempää tuttavuutta. Kiinteistöpäällikkö irroittaa laudan, ettei uutta vahinkoa pääsisi sattumaan sekä tekee puhelimellaan Tampuurin kenttätyökalun kautta korjauspyynnön LeikkiSetille. 

Visma Tampuurin kumppaniohjelmaan tänä keväänä liittynyt Leikkiset on Tampuuri-asiakkaiden kokonaisvaltainen palvelukumppani leikki- ja liikuntapaikkojen osalta. He tekevät kiinteistöjen leikki- ja liikuntapaikkojen turvallisuustarkastuksia, joiden raportit tallennetaan asiakkaan Tampuuriin. Lisäksi heiltä saa kattavasti niin asennus- kuin huoltopalveluita kaiken merkkisiin leikki- ja liikuntavälineisiin ja tilaukset voi tehdä halutessaan suoraan Tampuurissa.

”Isännöitsijän ja kiinteistöpäällikön arki on kovin hektistä. Tähän haluamme tuoda Visma Tampuurin kanssa helpotusta hoitamalla kiinteistöjen leikki- ja liikuntapaikkoja kokonaisvaltaisesti. Aikaisemmin tarkastusraportit lähetettiin isännöitsijälle sähköpostiin, mutta kumppanuuden myötä voimme arkistoida tarkastusraportit isännöitsijän puolesta suoraan Tampuurin dokumenttipankkiin.” Leikkisetin liiketoimintapäällikkö Jussi Niskala kertoo yhteistyöstä Visma Tampuurin kanssa.

Seuraavana päivänä pikku Timo on taas menossa leikkimään pihalle ja näkee miehen työkaluineen kiipeilytelineen luona. ”Mitä sä teet?” Timo kysyy mieheltä. ”Laitetaan leikkipaikan kiipeilyteline kuntoon, jotta siinä on turvallista leikkiä” mies sanoi.

Voit seurata kumppaniohjelmamme kehitystä ja kuulumisia niin verkkosivuillamme kuin some-kanavissammekin (#kumppanuuskeskiviikko).

Erkki Ahonen, Manager, Partnerships and ecosystem, Visma Tampuuri

Tampuuri logo
Tampuuri logo