Visma Sirius

Ota yhteyttä!
« Takaisin: Ajankohtaista

Visma Tampuuri, Kamstrup ja EnerKey yhteistyöhön – helppoutta huoneistokohtaiseen vesilaskutukseen

11.2.2021

Visma Tampuuri, Kamstrup ja EnerKey yhteistyöhön –  helppoutta huoneistokohtaiseen vesilaskutukseen

Visma Tampuuri, Kamstrup ja EnerKey tarjoavat yhteistyössä asuinkiinteistösektorille vaivattoman palvelukokonaisuuden, joka mahdollistaa kulutukseen perustuvan vesilaskutuksen yhdistäen markkinoiden johtavien toimijoiden palvelut. Yhteistyön tavoitteena on muodostaa palvelukokonaisuudesta johtava standardiratkaisu Suomen markkinoille. Myös palvelukokonaisuuden kansainvälisiä laajenemismahdollisuuksia tutkitaan aktiivisesti.

Vuonna 2018 voimaan tulleen EU-direktiivin mukaan taloyhtiöiden vesilaskutuksen tulee perustua asuntokohtaisen kulutuksen mittaamiseen. Asuntokohtainen laskutus pohjautuu sekä käytettyyn veteen että sen lämmittämiseen käytettyyn energiaan. Tiedot veden- ja energiankulutuksista on myös toimitettava asukkaalle.

Suomessa eduskunta hyväksyi EU:n energiatehokkuusdirektiiviin pohjautuvan lain marraskuussa 2020. Suurin muutos laissa on se, että jatkossa huoneistokohtaisia vesimittareita on pakko käyttää laskuttamisen perusteena. Vesimittareiden asentaminen tuli pakolliseksi jo aiemmin, uudisrakennuksiin vuonna 2011 ja linjasaneerattaviin taloyhtiöihin 2013.

“Lakiuudistus tarkoittaa monille asiakkaillemme nykyisten toimintatapojen muuttamista. Haluamme olla muutoksessa asiakkaidemme tukena ja tehdä veden laskutuksesta jatkossakin helppoa ja mutkatonta. Yhteiskumppanuus EnerKeyn ja Kamstrupin kanssa mahdollistaa tämän parhaalla mahdollisella tavalla.”, toteaa Visma Tampuurin kumppanuuspäällikkö Erkki Ahonen.

Yhteistyö muodostuu kolmesta eri osa-alueesta, jotka on paketoitu asiakkaille yhteen saumattomasti. Kamstrup suunnittelee ja toteuttaa tarvittavat vedenluentaan tarvittavat mittausratkaisut, luentajärjestelmät ja kulutusdatan keruun. EnerKey tuottaa alustaratkaisun energianhallintaan, datan visualisointiin ja kulutushälytyksiin. Palvelut tarjotaan loppuasiakkaalle Visma Tampuurin kokonaisvaltaisen kiinteistönhallinnan kautta, johon kuuluvat vuokralaishallinnan ja veden vuokralaislaskutuksen palvelut.

”Uutta EU-regulaatiota ollaan implementoimassa kansallisiin lainsäädäntöihin, tavoitteena parantaa kuluttajien vaikutusmahdollisuuksia energian ja veden vastuulliseen käyttöön. Vain mitä mittaat, voit johtaa, ja euromääräiset kustannukset toimivat hyvänä konsulttina vastuullisessa resurssien kulutuksessa. Yhteistyössä suunniteltu ja toteutettu palvelukokonaisuus on helppo avaimet käteen -ratkaisu edelläkävijöiden tarpeisiin”, toteaa EnerKeyn Jaakko Huhta, Vice President, Sales and Business Development.

 

Lisätietoja:

Visma Tampuuri Oy, Erkki Ahonen, puh. 040 746 3263, erkki.ahonen@visma.com

Kamstrup A/S Finland filial, Olli Torikka, puh. 040 900 2108, oto@kamstrup.fi

EnerKey Oy, Jaakko Huhta, puh. 0400 292 257, jaakko.huhta@enerkey.com

 
Tampuuri logo
Tampuuri logo