Visma Sirius

Ota yhteyttä!
« Takaisin: Blogi

Product Management Director Mikko Hyvärinen: “On ollut etuoikeutettua olla osana Tampuurin kasvutarinaa”

6.11.2020

Product Management Director Mikko Hyvärinen: “On ollut etuoikeutettua olla osana Tampuurin kasvutarinaa”

Olen Mikko Hyvärinen ja toimin Visma Tampuurilla Product Management Directorina. Työnkuvaani kuuluu laajan osaamisen kautta toki paljon, mutta tärkeimpänä tehtävänäni on Tampuurin tuotejohtaminen (tuotestrategia ja strategian läpivienti) sekä tuotesuunnittelu yhdessä tuotepäälliköiden sekä Product Ownereiden kanssa. 

Koulutustaustaltani olen ohjelmistotekniikan insinööri Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulusta. Ensimmäinen kosketukseni kiinteistömaailmaan tapahtuikin  jo vuonna 1999 koulun pitkän harjoittelujakson yhteydessä. Tällöin olin harjoittelijana Suomen Talokeskus Oy:ssä kehittämässä HohtoNet-sovellusta.

Tampuuria yrityksenä ja Tampuuri-ohjelmistoa edelsivät Karri Virtasen joulukuussa 1999 perustama Agenteq Consulting Oy, joka kehitti kiinteistönhallintaan liittyviä järjestelmiä: HohtoNettiä, KuluNettiä ja BudNettiä. Aloitin Agenteqin ensimmäisenä työntekijänä toukokuussa 2000, ja Tampuuri-ohjelmistoa alettiin kehittämään näiden kolmen sovelluksen pohjalta jo vuonna 2003.

Ensimmäiset vuodet kuluivat aivan kädet savessa koodauksen kanssa ja hieman sen jälkeen otimme Jukka Sinervon kanssa yhdessä vastuun Tampuuri-tuotteen tuotehallinnasta Tampuurin ensimmäisinä tuotepäällikköinä. Tästä kelaten eteenpäin vuonna 2014 aloitin tuotehallinnan tiiminvetäjänä ja kuulun Visma Tampuurin johtoryhmään.

Olen tehnyt koko työurani yhden työnantajan piirissä. Uskon Tampuuri-ohjelmistoon täysin. Suurimmat virstanpylväät urallani ovat olleet siirtyminen kehittäjästä tuotepäälliköksi ja siitä edelleen tuotehallinnan vetäjäksi. On ollut todella hienoa nähdä koko yrityksen kasvu pienestä startup-yrityksestä Suomen johtavaksi kiinteistöalan toimijaksi.

Työpaikkana Tampuuri on erittäin avoin, joustava ja nuorekas. Jokaisella on mahdollisuus antaa palautetta ja saada sekä positiivista että rakentavaa palautetta.  Yrityskulttuurin eteen on tehty erittäin paljon töitä ja se on myös parantunut huomattavasti yrityksen alkuajoista. Tärkein vinkki, jonka olen saanut urani aikana on ollut huolehtia läpivientikyvystä sekä toimia esimerkkinä muille.

Kaksikymmentä vuotta saman työnantajan palveluksessa kertokoon kaiken siitä miten paljon Tampuuri yrityksenä ja tuotteena on vaikuttanut elämääni. On ollut etuoikeutettua olla osana Tampuurin kasvutarinaa ja henkilökohtaisesti tulen tekemään kaikkeni sen eteen, että jatkossakin Tampuurin tarina jatkuu myötätuulessa.

Muistakaa pitää huolta läheisistänne ja itsestänne, talvi tulee taas, eikä koronakaan ole vielä takana!

Mikko Hyvärinen, Product Management Director, Visma Tampuuri

 
Tampuuri logo
Tampuuri logo