Visma Tampuuri

Ota yhteyttä!
« Takaisin: Blogi

Laadukas pelastussuunnitelma turvaa kiinteistön käyttäjät

19.5.2020

Laadukas pelastussuunnitelma turvaa kiinteistön käyttäjät

Kiinteistöissä tärkein keino varautua mahdollisiin riskitilanteisiin tai onnettomuuksiin on ylläpitää kiinteistölle ajantasaista pelastussuunnitelmaa. Yhtä tärkeää on varmistaa, että kaikki kiinteistön asukkaat ja käyttäjät tietävät, kuinka toimia vaaran hetkellä tai tapaturman sattuessa.

Laki velvoittaa pelastussuunnitelman laadintaan ja vuosittaiseen ylläpitoon. Jokainen kiinteistö tarvitsee oman pelastussuunnitelmansa, joka on laadittu juuri kyseisen kiinteistön lähtökohdista, kiinteistön ympäristö huomioiden.

Asunto-osakeyhtiössä pelastussuunnitelman laatimisesta vastaa taloyhtiön hallitus, joka toisinaan vastuuttaa isännöitsijän toteuttamaan suunnitelman. Jos kyseessä on esimerkiksi kunnan tai kaupungin omistama vuokratalo, vastuu pelastussuunnitelmasta tekemisestä ja ajantasaisuudesta on kiinteistön omistajalla. Liikekiinteistöissä kiinteistön omistaja tai toimitilan haltija vastaavat pelastussuunnitelmasta.

Tampuuri Turvakohteella pidät pelastussuunnitelmasi ajan tasalla

Kun käytössäsi on Tampuuri, Turvakohde on yksinkertaisin tapa varmistaa, että kiinteistöilläsi on lakisääteiset pelastussuunnitelmat. Turvakohde on linkitetty Tampuuriin, joten kohteidesi perustiedot siirtyvät automaattisesti Tampuurista Turvakohteeseen ja osaksi pelastussuunnitelmaa. Tampuuri Turvakohteella tehty pelastussuunnitelma on helppo pitää ajan tasalla ja jakaa kaikille kiinteistön asukkaille ja käyttäjille. Jos käytössäsi on Tampuurin asukassivut, voit linkittää pelastussuunnitelman sinne, jolloin se on helposti kaikkien asukkaiden löydettävissä.

Tampuuri Turvakohteen käyttöönotto ja vuosihinta määräytyy kohteiden määrän mukaan.

Voit hankkia Tampuuri Turvakohde -sovelluksen käyttöönoton yhteydessä kumppanimme tarjoamia lisäpalveluja:

  • Turvallisuuskartoitus
  • Turvadokumenttien laadinta
  • Koulutus
  • Poistumisharjoitus
  • Neuvontaa kohdekohtaisen pelastussuunnitelman laatimisessa ja ylläpitämisessä

Ennakoi ja varaudu hyvän sään aikana

Ajantasainen pelastussuunnitelma osoittaa arvonsa onnettomuustilanteissa, mutta parhaassa tapauksessa pelastussuunnitelma auttaa tunnistamaan ja eliminoimaan riskejä etukäteen. Riskin paikkoja saattavat olla vaikkapa kiinteistön piha-alueiden heikko valaistus tai liian lähellä rakennuksia kasvavat huonokuntoiset puut. Kun riskit on tunnistettu pelastussuunnitelmaa tehtäessä, niihin on helpompi myös tarttua ja hoitaa ongelmakohdat kuntoon – ja näin ennaltaehkäistä mahdolliset tapaturmat.

Kiinteistöjen turvallisuuden varmistamisessa ennakointi on valttia: suunnitelmat ja ohjeistukset kannattaa hoitaa kuntoon silloin, kun vaaraa ei vielä ole näkyvissä. Me Visma Tampuurilla autamme varmistamaan, että olette mahdollisimman hyvin varautuneita yllättäviin tilanteisiin!

Lue lisää Tampuuri Turvakohteesta >